Célkeresztben a HR-esek

Célkeresztben a HR-esekMi lesz a HR-esekkel? Az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendő szakma képviselői újra a leépítések puskájának célkeresztjébe kerültek, feladataikat a vezetők látják el. Pedig nem hogy csökkent, inkább nőtt a humán erőforrás szakemberek szerepe a vállalatok életében.

 

A humán erőforrás, vagyis a HR menedzsment nem fog eltűnni a gazdaságból, sőt a válságban felértékelődik az ilyen szakemberek munkája- mondja Poór József, a Humán Szakemberek Országos Szövetségének (HSZOSZ) elnöke.

Az elnök az MTI-nek elmondta, a válságos időszakokban rendre napvilágot látnak a cégek, intézmények HR-részlegeinek leépítéséről szóló elképzelések. Amíg a mostani gazdasági krízis elején még nőtt a HR területén a munkavállalók száma, a szakma képviselői a közelmúltban újra a "célkeresztbe" kerültek.

Az elbocsátott alkalmazottak feladatai is a HR-esekre marad

A nemzetközi felmérések adataira hivatkozva azt hangsúlyozta, hogy a válságban a humán erőforrás menedzsment dolgozóinak nemhogy nem szűkült, de bővült a feladatköre, mivel a munkaerő felvétele és képzése mellett egyre több feladat hárul rájuk. Az elbocsátott alkalmazottak feladatainak egy részét is megkapják, és mindezek mellett a szakszervezetekkel való intenzívebb kapcsolattartásban illetve a munkaügyi megbeszélésekben, egyeztetésekben is részt vesznek.

A középvállalkozások sem engedhetik meg maguknak

Poór József elmondta, a magyarországi kis- és középvállalkozások jelentős része nem engedi, vagy nem engedheti meg magának HR-szakember alkalmazását. Ezeknél a cégeknél rendszerint egy vezető látja el a HR-es feladatokat. Ez azonban közel sem olyan hatékony, mint ha erre képzett szakember végezné.

Megoldásként azt javasolják, hogy a cégvezetők közül a jövőben minél többen vegyenek részt HR-kurzusokon, ahol meggyőződhetnek arról, hogy ez fontos terület, és "nem lehet csak úgy lesöpörni az asztalról".

A gazdasági növekedés kétharmadát a humán tőke teszi ki

Mellár Tamás közgazdász, a Pécsi Tudományegyetem tanára úgy nyilatkozott, a gazdasági növekedés kétharmad részét a humán tőke adja, ezért koncentrálni kell a színvonalának emelésére és bővítésére.

"A válságot eddig sokkal jobban vészelték át azok az országok, ahol a humán tőke magasabb színvonalú, ahol képzettebb szakemberek és jobb oktatási háttér áll rendelkezésre." - jegyezte meg. Mellár Tamás úgy látja: nem csökkenteni, hanem növelni kell a humán erőforrásra fordítandó összegeket, mert "ez a menekülés lehetséges útja."